VR-túra a Jézus korabeli Jeruzsálembe

Forrás: MTI

 2018. szeptember 06. 12:37

A virtuális valóság (VR) technikájával mutatja be a Jézus korának Jeruzsálemét a város helytörténeti kiállítóhelye, a Dávid-torony Múzeum – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap.

Az izraeli régészeti hatóság (IAA) szakembereinek segítségével elkészített számítógépes szimuláció újrateremti a kétezer évvel ezelőtti város utcáit és nevezetes épületeit, köztük a zsidók Szentélyét, ahol a keresztény hagyomány szerint Jézus is tanított.

Ekkoriban, a Róma kegyéből i.e. 37-től i.sz. 4-ig uralkodó Heródes idején fénykorát élte a város, hatalmas építkezések zajlottak mind Jeruzsálemben, mind az egész országban. Új kikötőváros épült Caesarea néven, és hatalmas sivatagi erődítmény Maszada néven a Holt-tengernél.

A Dávid-torony Jeruzsálemben

Fotó: pixabay

A régmúlt kor szimulációját a Lithodomos nevű ausztrál startup hozta létre a lehető legnagyobb pontosságra törekedve. Hasonló projektek születtek korábban már Rómában, Athénban, Londonban és más városokban is.

A VR-szemüveges túrán a jeruzsálemi utcákon idegenvezetők kísérik a látogatókat, akik kilenc különösen fontos pontot tekinthetnek meg. Esténként a Dávid-torony Múzeum fényjátékokkal is várja a közönséget.

Kapcsolódó cikkek

Izrael beleerősít

2017. február 07.