420 millió forintból újul meg Kaszásdűlő központi része

Forrás: obuda.hu

 2019. január 17. 14:14

Fővárosi és kerületi forrásból korszerűsítik az egyik legnagyobb lakótelep centrumát. Közösségi tervezési folyamat során, a helyi lakosok, intézmények vállalkozások javaslatai alapján alakul ki a pontos fejlesztési terv - írta az obuda.hu.
2018-ban a Fővárosi Önkormányzat ismét kiírta a Tér_Köz városrehabilitációs pályázatát, melyen Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata három pályázattal indult. Ezek közül két fejlesztés kapott támogatást: a Kiscelli park funkcióbővítése és Kaszásdűlő központi részének fejlesztése.

 

Az idei pályázat érdekessége, hogy nem konkrét terveket, hanem csupán fejlesztési javaslatokat kellett benyújtani. Erre azért volt szükség, mert így lesz lehetőség arra, hogy a tervek maguk közösségi tervezéssel, a környékbelieket bevonva készüljenek el.

Fotó: obuda.hu

Több mint 400 millió forint fejlesztésre

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében, a Budapest a Tér_Köz program keretében 300 millió forintos támogatást biztosít az alábbi ábrán látható (színessel jelölt területek fejlesztésére, mely összeghez a kerület vezetése további több mint 120 millió forint önerőt biztosít.

A közösségi tervezés várhatóan 2019 tavaszán kezdődik majd el.