A National Gallery nyit elsőként a nagy londoni múzeumok közül

Forrás: MTI

 2020. július 01. 09:53

London világhírű múzeumai közül elsőként a National Gallery fogad újra látogatókat a koronavírus-járvány miatti leállás után. A brit nemzeti képtár július 8-án nyitja meg újra a kapuit.

Több másik brit intézmény is ismertette a terveit: a londoni Királyi Művészeti Akadémia – csökkentett nyitva tartási idővel – július 9-től, a Barbican galériája július 13-tól, a négy Tate múzeum július 27-től fogad ismét látogatókat.

A brit kormány a múlt héten jelentette be, hogy a múzeumok és galériák kinyithatnak szombattól, akárcsak a mozik, a pubok, az éttermek, a szállodák, a fodrászatok, a könyvtárak, a vidámparkok és az állatkertek.

Július 8-tól fogad újra látogatókat a National Gallery

Fotó: 123rf.com

A brit kulturális és művészeti intézmények többsége azonban nem él az újranyitás lehetőségével, sokuk nem tud ilyen rövid idő alatt alkalmazkodni a kormány által előírt biztonsági irányelvekhez.

Az intézmények egy része, köztük a British Museum és a Természettudományi Múzeum még nem közölt pontos dátumot, de azt megerősítették, hogy nem nyitnak ki szombaton. Néhány múzeum csak augusztustól vagy szeptembertől fogad újra látogatókat.

A National Gallery, a Tate, a Barbican és a Royal Academy minden látogatójának időpontra szóló jegyet kell majd váltania a belépéshez. Egyes intézményekben kötelező, másokban ajánlott lesz a maszkviselés. A biztonsági előírások között szerepel továbbá a távolságtartás is.