A Sziget Fesztiválon mutatkozik be a Budapest 150 installáció

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 11. 14:03

Budapest a kapcsolódásról szól, olvasható a felirat angol és magyar nyelven a Budapest 150 emlékév alkalmából készített művészeti alkotáson, amely először a Sziget Fesztiválon mutatkozik be a közönség előtt.

A Lánchíd fontosságára és a főváros sokszínűségére reflektáló installáció ezentúl forgalmas helyszíneken lesz kiállítva.

A Budapest Brand nZrt. meghívásos pályázat keretein belül választotta ki Boldizsár Tamás és a New Edge konzorciuma művét. A pályázóknak olyan installációt kellett tervezniük, amely reagál Budapest 150. születésnapjára, a főváros történetére, illetve nemcsak esztétikai értéket hordoz, hanem használati funkcióval is rendelkezik.

A nyertes installáció a Sziget Fesztivál területén, a fesztivál teljes ideje alatt látogatható

Fotó: Budapest Brand

 

A pályázaton összesen négy tervező vett részt, a második helyezett a Fabrikációs Laboratórium Kft. – FabLab Budapest, a harmadik helyezett pedig a S39 Hybrid Design Kft. műve lett.

A nyertes installáción a főpolgármester, Karácsony Gergely üzenete is olvasható. A szöveg köszönti a fővárosba látogató turistákat, de a budapestiek számára is fontos sorokat tartalmaz. Összefoglalja a főváros 150 éves történetét, illetve a nemrég felújított és átadott Lánchíd meghatározó szerepét. Az installáció a Sziget Fesztivál területén, a fesztivál teljes ideje alatt látogatható, később pedig forgalmas helyszínekre telepítik.

Az installáció szövege összefoglalja a főváros 150 éves történetét és a felújított Lánchíd meghatározó szerepét

Fotó: Budapest Brand