A tizedik Jazzpiknik indul csütörtökön Paloznakon

Forrás: MTI

 2022. augusztus 02. 09:50

Augusztus 4-től 6-ig ismét külföldi sztárfellépők, valamint hazai dzsesszelőadók lépnek fel a Balaton-felvidéki település tizedik Jazzpiknikjén. Négy színpadon több mint negyven koncertet tartanak a fesztivál három napja alatt.

A nagyszínpadon augusztus 4-én a Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band nyitja a fesztivált. A kameruni születésű basszusgitáros és a kubai származású zongorista közös mentoruk, a legendás zenei producer, Quincy Jones révén ismerte meg egymást, 2016-tól dolgoznak együtt. A duó után a többszörös BRIT Awards-nyertes soul és R&B énekes, Emeli Sandé lép a nagyszínpadra.

Augusztus 5-én a nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű brit pop-soul énekesnője, Lisa Stansfield ad koncertet, és ismert slágerei (például az All Around the World) mellett új dalaiból is szemezget. Utána a Stereo MC's, a nyolcvanas évek közepétől létező sikeres nottinghami formáció játszik, amelynek zenéjében a funk, az elektronikus zene és a hiphop találkozik.

A fesztivál három napja alatt négy színpadon több mint negyven koncertet tartanak

Fotó: facebook.com/jazzpiknik

A szombati zárónapon a soul-funk-disco egykori koronázatlan királyának utódzenekara, az Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience ad koncertet, pótolva a frontember betegsége miatt tavaly elmaradt paloznaki fellépést.

A Jazzpiknik záró akkordja az MF Robots fellépése lesz: a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvöző csapat egyik tagja, Jan Kincaid korábban a Brand New Heavies-ben játszott, Dawn Joseph énekesnő pedig Rod Stewart, Phil Collins és Rick Astley vokalistája volt.

A késő délutáni műsorsávban hazai zenekarok is bemutatkozási lehetőséghez jutnak a nagyszínpadon: 5-én a Peet Project, 6-án az Áron András & The Black Circle, valamint a Random Trip játszik. Utóbbi a szervezők felkérésére elkészítette a jubileumi Jazzpiknik fesztiválhimnuszát A zene benned címmel. A dalt a Random Trip Dárdai Blanka és Vavra Bence énekével kiegészülve adja elő.

A dal passzol a Jazzpiknik hangulatához: laza, pozitív életérzést közvetít, hangsúlyozzák a szervezők. A számhoz videóklip is készült a Balaton-felvidék tájain.

A fesztivál kisebb színpadain számos különleges hazai produkció lesz látható és hallható, köztük Solére, a Molnár Tamás Akusztik, a Szilárd Piano Projekt, Micheller Myrtill és Pintér Tibor duója, a Hangfoglaló Programmal együttműködésben a Pandóra Projekt és az Ábel Marton Nagy's Cosmos Band, a Fülesbagoly tehetségkutató győzteseként az Ineffable, illetve a Müpa Jazzcase-ről érkező Ocsovay Damján Trio.

Kapcsolódó cikkek