Advent Egerben

Forrás: turizmus.com

 2017. november 30. 17:27

Az egriek számára a karácsonyt megelőző időszak készülődéshez immár szervesen hozzátartoznak az Eger Advent kínálta színes és tartalmas programok.

A tavalyi rendezvény a megyeszékhely meghatározó eseménye lett – szervezését ugyanis „Városmarketing gyémánt” díjjal jutalmazták –, és idén sem lesz ez másként, hiszen számtalan új látványosságot, igényes zenei választékot, gasztro- és kézműves kínálatot, valamint gyermekeknek szóló programokat kínálnak a szervezők.

Az idei, november 26-tól december 24-ig tartó Egri Advent a „fény, zene, hangulat” hármasa köré szerveződik, a rendezvénysorozat nyitó napján kigyúlt fények hetekig beragyogják Eger legforgalmasabb pontjait, legismertebb látnivalót. Külön látványossága lesz az adventi heteknek az az óriási, 9 méter széles, 2 és fél méter magas világító „Eger” felirat, amely a Gárdonyi téren kap helyet, és ami – az ünnephez méltóan – arany színben ragyog.

 

 

Akárcsak azok a változatos zenei programok, amelyek között valamennyi korosztály talál kedvére valót. A szving rajongói számára például a Group ’n’ Swing műsora ajánlható, míg a progresszív rock-blues híveit Török Ádám és a Mini koncertje várja. De nyilván fergeteges bulit csap majd a United Experience & Tóth Vera, Harcsa Veronika, Radics Gigi, Ferenczi György és Opitz Barbi, valamint az ACid/DC és Baricz Gergő.

Számos látnivaló és kikapcsolódási, szórakozási lehetőség várja az adventi forgatagban elvegyülőket, legyen szó a jégpalotáról és a korcsolyapályáról, a Betlehemről és a fényfestésekről, a családok számára tartalmas elfoglaltságot nyújtó kézműves és játszóházakról, a vásárosok kínálta egyedi és míves portékákról, a fotósarokról, avagy a süti műhelyről és az egyéb gasztronómiai örömökről.