Védettségi igazolvánnyal lesz látogatható a Bazilika előtti adventi vásár

Forrás: turizmus.com

 2021. november 12. 10:58

Az idén 12 éves Advent a Bazilikánál rendezvénysorozat tavaly a koronavírus-járvány miatt ugyan elmaradt, idén azonban ismét hagyományos formájában tér vissza november 19. és január 1. között.

Idén, a koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott szabályozásoknak maximálisan eleget téve visszatérnek a Szent István térre a gasztro- és kézműves kiállítók – jelentették be a szervezők. Ahogy minden évben, a Bazilika előtt ezúttal is feldíszítenek egy hatalmas, közös karácsonyfát, mely az óriás adventi koszorúval és betlehemi jászollal együtt végigkíséri az Advent a Bazilikánál eseménysorozatait. A hagyományokat követve november 28-tól minden vasárnap közös adventi gyertyagyújtás is lesz a téren.

A vásár ideje alatt minden nap fotókiállítással, jégpályával, valamint selfie automatával várják a látogatókat, a Bazilika homlokzatán pedig délutánonként 16.30-tól fényfestés kápráztatja majd el a közönséget.

Számos koncerttel is készülnek a szervezők. A sztárvendégek mellett a színpadon fellép majd hangszeres együttes, duó, acapella-, gospel- és kamarakórus, sőt handpan koncertet is hallgathatnak a térre látogatók.

adventbazilika

Délutánonként 16.30-tól idén is lesz fényfestés a Bazilika homlokzatán

Fotó: adventbazilika.hu

A szervezők a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően a látogatók biztonsága érdekében feltételekhez kötik a vásár látogatását. A házirend szerint a rendezvény területére érvényes Covid-igazolvánnyal lehet belépni. A 18 éven aluliakat szintén vagy védettségi igazolvánnyal, vagy azzal rendelkező felnőtt kísérővel engedik be. Védettségi igazolvány hiányában 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kérnek bemutatni, magyar vagy angol nyelven. A külföldiekre tehát ugyanazok a járványügyi szabályok vonatkoznak, mint a belföldiekre.