Bécsi nyár természetes vízpartokon

Forrás: turizmus.com

 2020. július 27. 10:21

Duna-sziget, CopaBeach, Öreg-Duna: csak néhány az osztrák főváros természetes strandjai közül, melyek az egész családot várják egy meleg nyári napon.

Bécsben nagy hagyománya van a természetes strandoknak. Maga a város is tulajdonképpen egy "víziváros", hiszen területének öt százalékát víz borítja. A bécsi vizek minősége kifogástalan és folyamatosan ellenőrzik – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A fürdeni vágyók rendelkezésére összesen mintegy 60 km-es partszakasz áll. Minden szabadstrand megtalálható az új "cooles Wien" alkalmazásban is, amely a hűsölési lehetőségeket és ezek pontos helyét mutatja a városban. Ilyen lehetőségek például az ivókutak, párakapuk, parkok, vízi játszóterek – és a szabadstrandok. A fürdésre kijelölt partokon vannak árnyas fák, napozásra használható stégek, mosdóhelyiségek és sok helyen kutyás strand is, mindez pedig ingyen igénybevehető.

A bécsi természetes vizek minőségét folyamatosan ellenőrzik

Fotó: MA 49/Fürthner

A legnagyobb fürdősáv a maga 42 kilométeres hosszával az Új-Dunánál található. Itt helyezkedik el a 70-es években az árvíz ellen létrehozott mesterséges Duna-sziget is, ami népszerű célpontja a kikapcsolódni, fürdeni, mozogni vágyó bécsieknek.

Tengerparti hangulatot áraszt a szemben lévő CopaBeach, ahol nem messze a belvárostól, sokszínű kulináris és sportkínálat mellett lehet élvezni a vizet és a napsütést.

Különösen családosoknak ajánlott az Új-Dunán kialakításra került kisebb strand, ami szigetekkel körbevéve védelmet nyújt a legkisebb fürdőzőknek is.

Akik nyugodtabb élményre vágynak, választhatják az Öreg-Dunán lévő fürdőhelyet is, amely a csendes és különösen tiszta állóvíznek, valamint a rengeteg ülő- és fekvőalkalmatosságnak köszönhetően az egyik legnépszerűbb strand a bécsiek körében.

A Donau-Auen Nemzeti Parkban pedig idilli környezetben, eldugott partokon, különleges élővilággal körbevéve lehet hűsölni.

Ezenkívül a város területén található több kisebb tóban is szabad az úszás, ilyen például a "Hirschstetten", a "Süßenbrunn" és a "Wienerbergteich".