Borpiknik a Kékestetőn

Forrás: turizmus.com

 2017. július 31. 14:56

Első alkalommal rendezték meg a Mátrai Borpikniket Kékestetőn. A szervező Gyöngyös-Mátra TDM menedzsere Benkő Béla szerint ez csak a kezdet volt. Havonta tervezi az egyesület hasonló programok szervezését.

Mivel a helyszín is tökéletesnek bizonyult, azon sem kívánnak változtatni. A szomorkás időjárás ellenére igen sokan érkeztek Kékestetőre, a nagy rétre. Az egységes plédek és napernyők időnként még a szemerkélő eső ellen is védelmet nyújtottak. Három kiváló borászat és két kiváló utcazenész biztosította a remek hangulatot, de 1014 méter magasan a rozé és muzsika is jobban esik a pihenni vágyóknak. Aki pedig esetleg mégis mozgásban kívánt maradni, a közeli erdőkben a borpiknik vezetett túráin is részt vehetett.


A vendégek elsősorban a közelben nyaraló, de messziről érkezett turisták közül érkeztek. Többen voltak jelen azonban olyanok is, akik kifejezetten a piknikre utaztak fel az ország tetejére. A kedvezőtlen időjárással dacolva is elégedett volt a szervező TDM, az I. Mátrai Borpiknik látogatottságával. Így egészen biztosak lehetünk benne, hogy augusztusban új előkerülnek a plédek, napernyők és a poharak.


A Gyöngyös-Mátra TDM a II. Mátrai Borpiknik-et augusztus 20-ra tervezi. A végleges időpontról az érdeklődők a sajtóból vagy a főszervező weboldaláról tájékozódhatnak: www.gyongyos-matra.hu.