Operatúrák során ismerhetjük meg a megújult Operaházat

Forrás: MTI / turizmus.com

 2022. március 11. 07:59

Ötnapos fesztivállal nyílik meg újra az Operaház: gálakoncerttel, Erkel Hunyadi László című operájának ősváltozatával és MacMillan Mayerling című balettjével ünneplik, hogy közel öt év után ismét felgördülhet a függöny a felújított Ybl-palotában. Újraindulnak a magyar és angol nyelvű vezetett túrák.

Az Opera közleménye szerint a szombati nyitó gálát megelőzően már március 11-én pénteken és 12-én szombaton is tartanak diákpremiereket, a Hunyadi László ősváltozatával vasárnap, MacMillan Mayerling című balettjével hétfőn várják a közönséget, március 15-től pedig látogatói túrákon is megismerkedhetnek az érdeklődők a felújított Ybl-palotával.

A szombat esti Újranyitógálán elhangzik többek közt Dohnányi ritkán hallható Ünnepi nyitánya, részletek hangzanak el Kodály Háry Jánosából és részlet látható Seregi A makrancos Kata című balettjéből. A magyar szerzők művei mellett magyar tematikájú darabok is megszólalnak: Berlioz Rákóczi-indulója, Brahms 5. magyar tánca és ifj. J. Strauss Éljen a magyar! című darabja, amelyeket Plácido Domingo dirigál.

Március 13-án több mint 90 év után ismét színpadon mutatja be a Hunyadi László ősváltozatát az Opera. Az előadás főbb szerepeit Brickner Szabolcs, Kolonits Klára, Pataky Dániel, Miklósa Erika, Bretz Gábor, Palerdi András, Balga Gabriella és Erdős Attila alakítja.Március 14-én a Magyar Nemzeti Balett veszi birtokába az Operaház színpadát, a Mayerling című neoklasszikus kosztümös balettprodukció színpadra állításával.

A premiereket követően, március 15-én újraindulnak az Operaházon belül a vezetett túrák. A nemzeti ünnepen 10 óra 30 perc és 16 óra 30 perc között másfél óránként indulnak a közönségforgalmi terekben vezetések magyar és angol nyelven.

Állandó túrák:

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Más nyelvet (francia, spanyol, orosz, német) igény szerint lehet egyeztetni munkatársainkkal. Jegyár: 3500 Ft

Magyar nyelvű vezetés vasárnaponként 13:30-kor indul. Jegyár: 2500 Ft

A későbbiekben tervezik a túrák végén látható koncert bevezetését.

Privát túrák:

Privát túra minimum 10 fő fizetése esetén igényelhető mindennap 9:00–13:00 között vagy az állandó időponthoz csatlakozva külön vezetővel. Idegen nyelvű privát túra: 2500 Ft / fő; magyar nyelvű privát túra: 1500 Ft / fő

Jegyvásárlás a jegypénztárakban vagy online lehetséges. A részvétel 3 éves kor alatt díjmentes.

További információ:

e-mail: tour@opera.hu