Csehországi küldöttség látogatott Zalakarosra

Forrás: turizmus.com

 2022. október 14. 11:51

A Cseh Köztársaság budapesti nagykövete, Bial Tibor által vezetett delegáció érkezett Zalakarosra. A szenátus tagjait a zalakarosi testület, élükön Novák Ferenc polgármester köszöntötte a Városházán.

A polgármester elmondta, a látogatás fő célja a két ország közötti kapcsolat, barátság elmélyítése mellett a turizmus, mint kiemelkedő gazdasági ágazatban rejlő lehetőségek feltérképezése volt, hiszen évente 13 ezer cseh turista keresi fel a magyar fürdővárost. Novák Ferenc az ismerkedést követően beszélt a település történetéről, a hagyományairól és a közösségben rejlő erőről és az összefogásról, a fürdőben rejlő lehetőségekről, arról, hogy Zalakaros turizmusban betöltött szerepe kiemelkedő, fontos értéket képvisel.

Novák Ferenc polgármester és Bial Tibor cseh nagykövet

Fotó: Zalakarosi Fürdő

Bial Tibor cseh nagykövet így fogalmazott: "A város elhelyezkedését és adottságait megismerve, érthető miért közkedvelt pihenési helyszín Zalakaros cseh honfitársaink számára. Jó látni, hogy a turizmus következtében pezseg az élet."

A szenátus tagjai a hivatalos programokon túl megismerkedhettek a város nevezetességeivel és személyesen is megtapasztalhatták a 2700 méter mélyről feltörő zalakarosi gyógyvíz erejét.

A cseh delegáció a fürdőt is kipróbálta

Fotó: Zalakarosi Fürdő