December első napján indul a Téli csodaország Kecskeméten

Forrás: MTI

 2023. november 27. 10:15

Egész hónapon át tartó programsorozattal készülnek az adventi időszakra és az ünnepekre Kecskeméten – közölte a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója.

A december 1-jén kezdődő Téli csodaország és kecskeméti advent elnevezésű rendezvény keretében a már megszokott, közkedvelt programok mellett több újdonsággal is készülnek a kecskemétieknek és a vármegyeszékhelyre látogatóknak – mondta el Barta Dóra.

Idén a városháza és a Kossuth-szobor előtt alakítják ki a főtéri korcsolyapályát, ezúttal igazi jégből. A Téli csodaország és kecskeméti advent egyik újdonsága lesz a pálya, amely különleges alakzatot kap. A tavaly elültetett város karácsonyfája körül pedig gyorsítósávot építenek ki. Az önkormányzat támogatásával korcsolyázni december 1-je és december 31-e között ingyen lehet majd.

A gyermekeknek és a családoknak bábjátékokkal, téli mesékkel, adventi mozival, kézműves sarokkal és vásárral készülnek, de lesz Luca-napi búzavetés, lámpás és maskarás felvonulás, valamint szenior örömtánc is.  
"A városháza megújult díszudvarán pedig igazi hóesés, fenyőerdő, mesebeli házikók, varázslatos fények, lovasszán és a meghitt régmúlt karácsonyok emléke is felsejlik majd" - sorolta az igazgató.

Egész decemberben nyitva tart a kecskeméti Téli csodaország

Fotó: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ / Facebook

 

Neumann Suli néven a Neumann Egyetem izgalmas, minden korosztály számára ajánlott természettudományos előadásokat kínál, és szintén minden nap üzemel majd az óriáskerék és a kisvasút is.

A programsorozat több koncerttel is segít majd az ünnepre hangolódni, hiszen fellép Zséda, a Wolf Kati trió, a Fool Moon acapella, az Éliás Gyula trió, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Kalmus Felicián, Nagy Szilárd és Ragány Misa, valamint Bíró Csongor Vitéz.

Különleges eseménynek ígérkezik a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia Magyar Karácsony című előadása, a jégszobrász show, az ART a falon? - nem árt a falon! című fényszórás és a "csúnyapulcsis korcsolyázás" is.

Az év utolsó napját, a szilvesztert pedig TNT nagykoncerttel, lézershow-val és az ismert lemezlovassal, DJ Lotfi Begivel zárják, de már készülnek az újévi koncertre is.