Egy évtized után újra megnyílt Olaszország gyönyörű túraútvonala

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 11. 15:47

Cinque Terre ad otthont a mesebeli tengerparti sétaútnak, a Via dell’Amorénak. A „szerelem útja” Manarolát és Riomaggiorét köti össze. Egy földcsuszamlás miatt 2011 óta zárva tartott, most viszont egy közel 23 millió eurós helyreállítási projektnek köszönhetően ismét járhatóvá vált.

A sétány egy részét a múlt hónapban nyitották meg, a teljes utat azonban várhatóan csak 2024 júliusában adják majd át. Az ösvény egyes szakaszait átépítették az újonnan megtisztított sziklafalba, hálót helyeztek fel a sziklaomlás megakadályozására, a kapaszkodókat pedig bevonattal látták el, hogy ne melegedjenek túl – írta meg a TimeOut.

A csodálatos kilátásairól ismert, nemrég a világ legszebb falujának választott Cinque Terrét becslések szerint évente hárommillió turista keresi fel. A túlturizmus megelőzése érdekében az ikonikus útvonalon sétálni vágyó turistáknak mostantól online kell jegyet kell váltaniuk, a legfeljebb 30 fős csoportokat pedig félórás időközönként helyi idegenvezető vezeti.

2024 júliusában adják majd át a teljes túraútvonalat

Fotó: 123rf.com

 

A helyiek ingyenesen léphetnek be a sétányra, bár sokan megdöbbentek azon, hogy a Via dell'Amore éjszaka zárva lesz, mindkét bejáratát kamerarendszer őrzi majd.