Encsi és debreceni nyertes a Debrecziner Gourmet Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2019. június 17. 15:56

Több mint 5 ezer látogató volt kíváncsi a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválra, amelyet a Nagyerdőben, a Békás-tó partján rendeztek meg.

Tizennégy vidéki és fővárosi étterem, három cukrászda, két street-food truck, négy street food-műhely és több, magas minőséget képviselő kistermelő kínálatából kóstolhatott a közönség a június 14. és 16. között főzőbemutatókkal és kiscsoportos workshopokkal tarkított háromnapos rendezvényen.

A programsorozat célja volt megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó fine-dining éttermekről, bisztrókról, food-truckokról vagy kistermelőkről.

Az eseményt Debrecen városa, a Stílusos Vidéki Éttermiség és a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány kiemelten támogatta.

Több mint 5 ezer látogatója volt a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválnak

Fotó: Szindbád, az utazó

Hagyományteremtő szándékkal tavaly indult útjára a Debrecziner Gourmet-vándordíj, amelynek keretében a közönség közvetlenül szavazhatott és választhatta ki az általa legjobbnak tartott kiállítót.

Az összegyűlt voksok alapján holtversenyben az encsi Anyukám Mondta és a debreceni Ikon Étterem végzett az első helyen,így Rácz Róbert szobrászművész egyedi alkotását idén ők vihették haza.

Kapcsolódó cikkek

Nyilas Misi és a Reskontó

2019. április 28.