Értékes területtel bővült a büki gyógyfürdő

Forrás: turizmus.com

 2022. február 16. 08:53

Kikerült a büki gyógyfürdő területéről a városrész szennyvíz-átemelője és több mint 2,5 kilométer szennyvízvezetéket cseréltek ki. A mintegy 330 millió forintos beruházás többszörösen a turizmust szolgálja: ötvenéves vezetékeket cseréltek és már nem foglal területet a fürdőben az átemelő.

A most zárult beruházás hozzájárul az üzembiztos működéshez – fogalmazott az avatón Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, hogy a beruházás nyomán a fürdő területén kívül működik már az átemelő, ezzel pedig értékes területtel bővül a gyógyfürdő: az éppen megújuló kemping régi és új vendégei látják majd elsősorban hasznát.

Emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben is építkezett a fürdő és a város, a Bükfürdő 2021 projekt többi eleme is elkészül a 60 éves büki gyógyfürdő jubileumi évében.

Az új szennyvízátemelő felavatása Bükfürdőn

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

Áldozni kell az infrastruktúrára, mert anélkül a gazdaság nem működőképes – mondta az avatón Németh Sándor, Bük polgármestere. Rámutatott, hogy több mint 3 milliárd forint értékű a "Bükfürdő 2021" projekt, a három elem egyike a szennyvízátemelő áthelyezése, a projektcsomagban szerepel még a szabadidőközpont, a gyógyfürdőben pedig a szálláshelyfejlesztés, a kemping, valamint a termelőkonyha építése valósul meg.