Fejlesztésekkel és vendégcsalogató kisfilmmel készül a nyárra a Tisza-tavi Ökocentrum

Forrás: turizmus.com

 2021. június 23. 09:11

Május 1-én újra megnyitotta kapuit a gigantikus akváriumrendszeréről ismert Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. A nyári szezonra új vendégcsalogató reklámfilmet készítettek, a film kapcsán hamarosan online reklámkampányt is indít az ökocentrum.

A látogatóközpont legérdekesebb látványossága az édesvízű óriásakvárium, melyben 30 őshonos halfaj -  csukák, harcsák, pontyok, tokfélék - élnek 1 millió liter édesvízben. Közülük is kiemelkedik az igazi ritkaságnak számító viza, melynek 2 méteresre nőtt példányai méltóságteljesen úsznak át a vendégek feje fölött a víz alatti alagútnál, ahol 5 méteres vízmélységnél tekinthetjük meg a tó élővilágát.

okocentrum

Az óriás méretű viza folyóinkból már teljesen eltűnt, de az Ökocentrumban szembeúszik velünk a víz alatti alagúton

Fotó: Tisza-tavi Ökocentrum

Az újranyitást követő első időszakban túlnyomórészt diákcsoportok, osztálykirándulások népszerű helyszíne volt az intézmény, a hétvégéken pedig fokozatosan megjelentek az egyéni, családos érdeklődők is - közölte szerkesztőségünkkel az Ökocentrum.

A kényszerű zárás időszakát az Ökocentrum karbantartással, felújítással töltötte, így megújult a park dongaútjainak, hídjainak jelentős része, de felújított állapotban, új eszközökkel várja a látogatókat a park "halászati bemutatója" is. Átalakulóban van ezen kívül a főbejárat körüli környezet is: végre elkészült a forgalmas 33-as úton átvezető gyalogátkelőhely és a hozzá tartozó járdák is megépültek.

Az állatok lakóhelyei is megújultak: a vendégek kedvencei közé tartozó hódok új, luxus-elhelyezést kaptak egy új, medencés kifutóban a főépület mögött, s egyre bátrabban mutatkoznak a látogatóknak a nemrég érkezett fiatal vidrák is.

A szárazföldi időtöltési lehetőségeket jól kiegészítik a szomszédos Tisza-tó 127 km2 vízfelületén zajló programok, többek között a GPS-es csónaktúrák és a menetrend szerint induló kishajós kirándulások is. Ezek révén testközelből ismerkedhet meg mindenki a varázslatos vadvíz szépségeivel.

A főszezonra készülve a Tisza-tavi Ökocentrum új vendégcsalogató reklámfilmet készített, melyben nem csak a látogatóközpontot, hanem Poroszlót és a Tisza-tavat is népszerűsítik.

 

A filmet az AGB Produkciós Iroda készítette az Ökocentrumnak. A film kapcsán hamarosan online reklámkampányt is indítanak - és abban bíznak, hogy idén is sokan választják majd nyaralási, kirándulási célpontjukként Poroszlót.