Félidőnél már 60 ezer jegyvásárlónál jár a Művészetek Völgye

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 15:41

A felénél jár az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a július 31-ig tartó Művészetek Völgye. Mostanra a jegyvásárlók száma átlépte a 60 ezret, őket olyan koncertek várják a fesztivál végéig mint az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma vagy a Vad Fruttik.

Idén már 31. alkalommal rajtolt el a Művészetek Völgye, amely most is három településen, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön, 40 programhelyszínen, kétezernél is több programmal csábítja a fesztiválozókat.

A Völgy első öt napján többször tehették ki a megtelt táblát a Színház Színpad, a Cirque du Tókert, a Petőfi Udvar, a Világzenei Udvar és a Hagyományok Háza FolkUdvar programjaira is, de népszerűek az alkotó foglalkozások, a zenés-, verses-, énekes-, színházi- improvizációk, filmes és irodalmi programok is.

A következő öt napban többek közt a Panoráma Színpadon játszik az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y, a Szabó Balázs Bandája és az idén 30 éves Parno Graszt is.

muveszetek_volgye

A Völgy első öt napján többször is kitehették a megtelt táblát a programokon

Fotó: Művészetek Völgye/Eichner Hanna

A Kőbánya Udvarába érkezik a Kiscsillag, a Middlemist Red, a Konyha, a Subtones és a Lóci Játszik, a Petőfi Udvarba a Jazzbois, Petruska és Lill Frakk érkezik, a Harcsa Veronika Udvarban fellép a Karaván Família, a Mörk, a Mius és a Gyémánt Bálint Trió is. A Cirque du Tókertben többek közt láthatjuk még a Recirquel My Land c. előadását, a Danubia Zenekart, a Firebirds és az Operaház produkcióját is.

muveszetek_volgye

A koncertek mellett népszerűek az alkotó foglalkozások, a zenés-, verses-, énekes-, színházi- improvizációk, filmes és irodalmi programok is

Fotó: Művészetek Völgye/Fekete Tibor Kristóf

Kapolcs Fő terén a fesztivál végéig meg lehet tekinteni a magyar street art egyik legismertebb művésze, Void alkotását is, aki egy monumentális kapura készítette el A város arca című alkotását. A műre a Völgy végéig licitálni is lehet, a befolyt összegből az Országút Magazin és a fesztivál a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház gyermekrészlegét támogatja. Licitálni az Axioart portálon lehet.

A fesztiválon ingyenes Csigabusz közlekedik a három település között. Idén újdonságként pedig esténként Veszprémbe és Tapolcára is el lehet jutni az ingyenes járatokkal, így a látogatók ott is megszállhatnak és biztosítva van számukra a kényelmes hazajutás éjszaka is.

muveszetek_volgye

A fesztiválon ingyenes Csigabusz közlekedik a három település között

Fotó: Művészetek Völgye/Sípos József

A Művészetek Völgyébe a MÁV és a Volánbusz járataival 50% kedvezménnyel lehet eljutni.

A programokat a fesztivál honlapján lehet böngészni vagy a Művészetek Völgye saját mobilapplikációjában.