Folytatódik a Mosolyprogram Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2018. január 29. 17:52

Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Nonprofit Kft. szervezésében újraindul a ”Miskolci Mosolyprogram” a turisztikai szolgáltatók, vendéglátók körében.

A 2016 májusában indult kezdeményezés célja továbbra is az, hogy a különböző szolgáltatóknál dolgozó kollégák jobban megismerhessék egymást és a város új fejlesztéseit, attrakcióit, ezáltal még hatékonyabban tudjanak dolgozni, s még felkészültebben várják a Miskolcra érkező vendégeket.

Az idei program első lépéseként helyismereti napon vettek részt a jelentkezők. Ennek keretében Tóth-Bodnár Krisztina, a Tourinform Miskolc irodavezetője mutatta be az iroda kínálatát, szolgáltatásait, valamint kitért a vendégek által leggyakrabban feltett kérdésekre. Ismertette a Miskolc Pass turisztikai és városkártyák nyújtotta lehetőségeket is. Ezt követően Kupcsik Sarolta idegenvezető egy prezentációban, majd gyalogos városnézésen adott áttekintést a fontosabb és a kevésbé ismert miskolci látnivalókról és turisztikai attrakciókról.

A résztvevők a Tourinform iroda előtt

 

A képzés második napja, a kommunikációs és panaszkezelési tréning sok szituációs gyakorlattal, a résztvevők aktív bevonásával zajlott. A Budai Máté tréner által vezetett szakmai napon az aktív kommunikáció, a megfigyelés, a reklamáció és a panaszkezelés álltak a figyelem központjában. Az egyénileg, párban vagy kisebb csoportokban megvitatott esetek rávilágítottak az azonos információk eltérő kezelésének problémájára, a sztereotípiákra. A kérdések feldolgozásának módszerei, az eljátszott szituációk nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők maguk is átéljék ezeket a helyzeteket.

A Miskolci Mosolyprogram versenye a tervek szerint 2018 márciusában startol, amikortól ismét szavazhatnak a legjobb recepciósra, felszolgálóra vagy ügyfélkapcsolati munkatársra. A résztvevő partnerek és vendégbarát szolgáltatások jól felkészült szakemberekkel várják a városba érkezőket.