Horvátországban a hajósok online is befizethetik az ifát

Forrás: turizmus.com

 2020. július 20. 14:28

A Horvát Idegenforgalmi Közösség elindította a több nyelven is elérhető nautika.evisitor.hr portált, amely lehetővé teszi hajósoknak az idegenforgalmi adó online befizetését. Az idegenforgalmi adót eddig csak a kikötői kapitányságokon és azok kirendeltségein lehetett befizetni.

"A hajós turizmus a horvát idegenforgalom egyik legfontosabb terméke, amely iránt a jelenlegi körülmények között különösen nagy a kereslet.

Ezt az eddig kiadott hajós matricák száma is alátámasztja: az év elejétől július 15-ig több mint hétezer matricát érvényesítettek, ami az elmúlt, rekordévben elért eredmények 53 százaléka.

Hajók Komiza kikötőjében. A hajós turizmus a járvány ellenére is jól teljesít Horvátországban

Fotó: 123rf.com

A hajós charterek is jól teljesítettek: az eCrew rendszer szerint júliusban eddig csaknem 200 000 vendégéjszaka realizálódott, ami a tavalyi eredmény mint egy 57 százaléka" - mondta el Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Az új webes felület horvát, angol, német és olasz nyelven is elérhető, egyszerű és áttekinthető módon segíti a felhasználót az idegenforgalmi adó regisztrációjában és megfizetésében. A bankkártyával történő fizetést követően a hajós egy visszaigazolást kap az e-mail címére, amelyet a hajózás teljes ideje alatt meg kell őriznie.

Az idegenforgalmi adót szabályozó törvény szerint a hajósok az adót vagy a hajó hosszúsága, vagy a hajón tartózkodó személyek száma és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma alapján kötelesek megfizetni - tájékoztatt a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Kapcsolódó cikkek

Zöld út Horvátországba

2020. július 13.