Interaktív elemekkel is felturbózzák a Kanizsai Dorottya Múzeum megújuló kiállítását

Forrás: turizmus.com

 2023. július 20. 16:48

Elkezdődött a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum állandó kiállításának felújítása. A „Népek találkozása a mohácsi Dunánál” című tárlat korszerűsítése során már megújult a múzeum arculata és a honlapja is.

A kiállítás felépítése, a terek berendezése, az interaktív eszközök beszerelése, valamint a tárgyak tisztítása és konzerválása a bontás után kezdődik meg – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény vezetője. Mint azt Hasanovic-Kolutácz Andrea elmondta, az új tárgyak válogatásánál számos szempontot kell figyelembe venniük, ilyen például, hogy illeszkedik-e a koncepcióhoz vagy kiállítható állapotban van-e.

Bontják a régi installációkat, hamarosan új állandó kiállítás születik Mohácson

Fotó: Kanizsai Dorottya Múzeum

Céljuk, hogy minél több általuk őrzött műtárgy megtekinthetővé váljon, bemutatva a múzeum gyűjteményének gazdagságát, valamint elkötelezettek abban, hogy egyedülálló kiállítási élményt nyújtsanak a látogatóknak, izgalmasan – interaktív elemek segítségével – mutassák be Mohács és környéke, valamint a magyarországi horvátok, szerbek, szlovének gazdag kulturális örökségét.

Az is fontos szempont, hogy a múzeum 1200 m²-es alapterületén az év végéig megújuló kiállítás maximálisan látogató- és családbarát legyen.

Az arculat készítése során megszületett a múzeum új szlogenje, amely tükrözi az intézmény profilját: „Déli szívvel, ezer színnel”.

A Kanizsai Dorottya Múzeum időszaki kiállítása zavartalanul látogatható

Fotó: Kanizsai Dorottya Múzeum

A honlap készítése is befejeződött, immár az új weboldal érhető el magyarul, angolul és horvátul. A weboldalon folyamatosan frissülő hírekkel és aktualitásokkal informálja a múzeum az érdeklődőket, ahol a megújult múzeumpedagógiai portfólió is helyet kapott, ráadásul letölthető formában is.

Az állandó kiállítás munkálatai alatt a „100 év kincsei a Kanizsai Dorottya Múzeumban” című időszaki kiállítás zavartalanul működik, a múzeum ritkán látott műtárgyait mutatja be.