Ismét Minősített Európai Fesztivál lett a Középkori Forgatag

Forrás: turizmus.com

 2019. február 04. 16:19

A régió legnagyobb történelmi játéka ismét elnyerte a Minősített Európai Fesztivál címet, melyet két évig, 2019-ben és 2020-ban jogosult viselni.

Az Európai Fesztivál Szövetség célja, hogy a kiemelkedők közül is a legkiemelkedőbbeket díjazza. A minősített európai fesztiválok részt vesznek a központi kommunikációban, valamint az EFFE kiadványában egy teljes fejezetet kapnak a fesztiváljuk bemutatására. A minősítési program pozícionálni kívánja a fesztiválokat az európai kultúrában, kiemelve legfontosabb értékeiket és sajátosságaikat. Emellett segítségnyújtás, egyfajta előszűrés az európai fesztiválturizmus számára, ami alapján könnyebben választhatja ki úticélját a potenciális fesztivál-látogató.  Az EFFE minősítésekre hazánkban a Magyar Fesztivál Szövetség tesz javaslatot a nemzetközi zsűrinek.

A szervezők 2019-re is nagyszabású, látványos programot ígérnek

Fotó:  Beregi László

Izgalmas múltidézés várható a XX. Középkori Forgatagon is, július 27-28-án. A szervezők nagyszabású, látványos programot ígérnek, ahol harcedzett lovagok viaskodnak majd a király szórakoztatására, komédiások harsogják tele az udvart és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort.

Kapcsolódó cikkek