Japán három napra a Fővám térre költözik

Forrás: turizmus.com

 2015. november 11. 17:22

Kulturális és gasztronómiai kavalkád várja a Japán iránt érdeklődőket a Fővám téri Nagycsarnokban november 10. és 12. között, az immár XII. Japán Napok rendezvénysorozatán.

Számtalan, a japán kultúra jellegzetességeit bemutató program várja a Japán Napokon azokat, akik a szigetország világa iránt érdeklődnek.

A kedd és csütörtök között ingyenesen látogatható „minifesztiválon" szinte mindennel lehet találkozni, ami Japán: a harcművészetek, a sushi, a teaceremónia vagy épp a haikuk rajongói is megtalálhatják a nekik való programot.

A hangulat megteremtésében, valamint a japán tájak bemutatásában a Japánspecialista is közreműködik, a színpad melletti kivetítőn mindhárom nap a japán utak specialistája biztosítja a kissé misztikus világot bemutató videókat, és standjuknál bárki az országot személyesen is jól ismerő szakemberek történeteivel gazdagodhat. „A Japán Napok minden évben nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a szigetország szerelmesei alaposabban megismerjék például, hogyan is készül a sushi, vagy miért különösen fontos a teaceremónia a japánok számára" – mondta Simon Karolina, a Japánspecialista kiutaztatási vezetője.

A három nap során többször is találkozhatnak az érdeklődők „A két kard iskolájaként" is ismert Nitojutsuval és japán zeneművészekkel, míg csütörtökön bepillantást nyerhetünk a teaceremónia titkaiba, valamint a kimonóviselés rejtelmeibe is.