Jön a Matyóföldi Folkhétvége, ahol ízelítőt adnak a matyó kultúrából

Forrás: turizmus.com

 2023. július 31. 18:11

Augusztus 3. és 6. között rendezik meg a Matyóföldi Folkhétvégét Mezőkövesden, ahol a hétvégi ingyenes programok mellett különleges, belépőjegyes előadásokkal várják a látogatókat csütörtökön és vasárnap.

A programok augusztus 3-án, csütörtökön startolnak a Táncpajtában, ahol egy felnőtteknek szóló programmal várják az érdeklődőket: Simándi László huncut felnőttmeséket ad elő, melyeket Uhrin Klára sárréti dallamokkal kísér, a Szentpéteri Pincészet pedig a borokat szolgáltatja az esthez. Pénteken, szintén a Táncpajtában a Tarkány Művek lép majd fel.

Szombaton egész napos gyermek- és felnőttprogramokkal várják a látogatókat. Többek között mesterségbemutatók és játszóház a Hadas városrész alkotóházaiban és a Népi Művészetek Háza udvarán, délután látványfőzés a mohácsi busókkal, gyerektánccsoportok bemutatója, a Guliba társulat gyermekműsora, táncegyüttesek előadásai is szerepelnek a műsorban. Kiss Gabriella gyöngyékszerkészítő rendhagyó divatbemutatóval, míg Barsi Csaba etnográfus interaktív előadással készül, a napot pedig néptáncműsor és táncház zárja.

matyo_folkfeszt

Néptánccal, borkóstolóval, kézműves alkotóházakkal és látványfőzéssel várják hétvégén az érdeklődőket Mezőkövesden

Fotó: Matyó Népművészeti Egyesület

Vasárnap a Nagyvárad Táncegyüttes János Vitéz előadásával zárják a fesztivált. A látványos táncszínházi produkcióra és a csütörtöki borkóstolóval összekötött előadásra belépőjegyet kell váltani. Ezt kedvezőbb áron elővételben a Népi Művészetek Házában, vagy az események előtt azok helyszínén válthatják meg a látogatók.