Kerettől szafariparkig

Forrás: turizmus.com

 2017. július 30. 11:50

Dubajban sorra nyílnak az új attrakciók, és hamarosan lélegzetállító színházi produkcióval, szafariparkkal és új jelképpel gazdagodik a város.
La Perle Dragone

Az Al Habtoor City szívében található La Perle színház ad otthont a világ egyik legkeresettebb művészeti vezetője, Franco Dragone új bemutatójának. A produkcióban 65 művész vesz részt, s mindegyikük egyedülálló készségekkel bír; színészi, akrobatikus, vízi és légi szenzációk sorát mutatják be, miközben egyedülálló technikai elemek is színesítik a showt - nemcsak a színpadon, hanem a hozzá tartozó medencében.

Az újszerű látványelemeknek köszönhetően ez a produkció egy új típusú szórakoztató műsortípus mérföldköve lehet, nem csak Dubajban, hanem az egész régióban, évente tervezett 450 előadásával.

Várható megnyitó: 2017. augusztus 31.

 

Dubaj Szafari Park

Egy igazi szafari élmény részese lehet az, aki meglátogatja a Dubai Safari Parkot, mely egy hatalmas, 119 hektáron elterülő, a vadon élő állatokat bemutató projekt, az el Dubai Al Warqa területén.

 


A parkban különböző falvakat - ázsiai, afrikai és nyitott szafari falu - alakítottak ki, amelyek az eredetileg is ott élő állatoknak adnak otthont, változatos és egyedülálló élőhelyet biztosítva számukra. Az 1000 férőhelyes színház és a gyermekeknek kialakított kerten kívül botanikus kert, a pillangók kertje, sőt egy amatőr golfpálya is várja a látogatókat. A tervek szerint a parkban éttermek és falatozók is egyaránt megtalálhatóak lesznek.

Várható nyitás: 2017. III. negyedév.

 

Dubaj Keret
A Dubaj Keret két, 150 m magas tornya, melyet egy 93 méter hosszú híd köt össze, nemcsak ikonikus jelkép lesz, hanem impozáns építészeti tájékozódási pont is, melynek célja, hogy összekapcsolja a város múltját, jelenét és persze jövőjét.

A 150 méter magasan lévő, tornyokat összekötő híd egyfajta kilátóként funkcionál majd, biztosítva a rálátást az egész városra; az északi régi és a déli új Dubajra. A látogatók itt megismerhetik az emirátus történetét is, hiszen a bemutató a Past Galleryben, a Dubaj múltját ismertető galériában kezdődik, folytatódik a mai Dubajt bemutató, valósághű ún. Skydeck szinten, s végül egy speciális, ún. "vortex alagút"–on keresztül érkezünk egy virtuális, a jövőt megismertető térbe.

Várható nyitás: 2017 október.