Kínai-magyar stratégiai partnerség a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2017. december 20. 16:30

A magyarországi turizmus ösztönzéséről kötött stratégiai megállapodást a kínai Ctrip.com és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A dokumentumot Cseng Huaj-ji, a Ctrip.com International Ltd. alelnöke és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója írta alá a kínai-magyar miniszterelnöki csúcstalálkozó alkalmával, 2017. november 29-én. A megállapodás célja, hogy erősítse a Ctrip.com és az MTÜ közötti együttműködést - adta hírül az MTÜ december 20-i hírlevelében.

A megállapodást a kínai és a magyar miniszterelnök jelenlétében írták alá

Fotó: mtu.gov.hu

A Ctrip.com a világ második legnagyobb online utazási ügynökségeként a kínai és a nemzetközi piac kulcsfontosságú szereplője. A vállalat nagy tömegeket elérő platformon széleskörű turisztikai termékeket kínál. A társaság a kínai turisztikai területen betöltött jelentősége miatt felbecsülhetetlen stratégiai partner az MTÜ számára.

A Magyarországra érkező kínai turisták száma évről évre dinamikusan nő: 2014 óta 30 százalék feletti az emelkedés. A stratégiai partnerségi megállapodás értékét tovább növeli, hogy Kína és az Európai Idegenforgalmi Bizottság döntése értelmében a 2018-as esztendő Kína-EU turisztikai év lesz - írta az MTÜ.