Kóstoljon bele a tudományba a Föld Napján!

 2016. április 20. 14:52

Zöldségkóstolás és gasztrokvíz, nemzeti parkok, erdők és Magyarország legszebb konyhakertjei, barkácsolás hüvelyesekből, napórakészítés, virágültetés – április 21–22-én ezekkel vár mindenkit a VI. Tudományfesztivál – Föld Napja a Múzeumkertben.

A VI. Tudományfesztiválon nem csak hazai egyetemek, startupok, kutatóintézetek mutatkoznak be: a párhuzamosan zajló zöld rendezvényen a Föld napja alkalmából rengeteg olyan szervezet is a Múzeumkertbe költözik egy kicsit, amelyik a fenntartható fejlődésre, a környezettudatosságra, a Föld ajándékainak felelős használatára hívja fel a figyelmet.

A Magyar Turizmus Zrt. a Felelős Gasztrohőssel közösen izgalmas ínyencségekkel vár azokra, akik nemcsak egészségesen, de a természettel összhangban is szeretnének étkezni. A különleges zöldségek megkóstolása és a gasztrokvíz kitöltése mellett a látogatók megtudhatják, milyen egy fenntartható és társadalmilag felelős étterem.

A „Legszebb Konyhakertek" program szervezői mindenféle játékon keresztül mutatják meg, hogy milyen jó, ha minden balkonon, kiskertben, és ládában nő valamilyen egészséges legelnivaló. Bemutatkozik a 10 magyar nemzeti park és a hazai erdőgazdaságok, de különleges programokkal készül az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Magyar Csillagászati Egyesület és a Csodák Palotája is. Az egyes standoknál tanulhatunk a szelektív hulladékgyűjtés vagy a táj szerepének fontosságáról, a zöldutakról, de ismerkedhetünk az erdőtűz-megelőzéssel, a Mezőgazdasági Múzeum játékai pedig az idei nemzetközi év főszereplőit, a hüvelyeseket állítják a középpontba.

Idén először kap helyet a fesztiválon a Science Shop elnevezésű pavilon – itt a legjobb természettudományos startupok mutatkozhatnak be. Lesz szó nanotechnológiáról, 3D nyomtatásról, felhőalapú mezőgazdasági alkalmazásokról, biztonsági rendszerekről és rengeteg más új, izgalmas lehetőségről is.

További programok a Föld Napján itt.