Macskasziget és földalatti vidámpark

 2018. augusztus 30. 16:13

Egy svéd lap olyan különleges látnivalókat gyűjtött össze a világ minden részéből, amelyeknek tényleg nincs párjuk.

Cancun partjainál, Dél-Mexikóban, üvegfenekű hajókról vetik bele magukat a turisták a türkizkék tengerbe, hogy a mélyben megtekintsék az ember nagyságú szobrokat. A brit szobrász, Jason de Caires Taylor több mint 500 szobrot alkotott ki, amelyek a tengerfenéken várják látogatóikat -tájékoztatja a különleges élményekre vágyókat az alltomresor.se turisztikai hírportál.

A fejük tetejére fordított házak előtt mindig sokan fotóznak Észak-Lengyelországban. Szymbarkban, számos, az ég felé törekvő felfordított ház található, igaz, a világon legalább 20 hasonló építményben laknak, köztük Németországban, Ausztriában, Törökországban, Kanadában és Rotterdam belvárosában is.

Kolmanshop a namíbiai sivatagban, az ország déli részén, található szellemváros. Ehagyott épületeivel, a magányos, szélfútta homokos dűnékkel kísérteties látványt nyújt. Az 1900-as évek elején bányászok érkeztek ide, hogy gyémántot termeljenek ki - ma turisták találkozóhelye az egykori gyémántváros.

Az erdélyi Torda egykori sóbányája turisztikai attrakcióvá avanzsált. 120 méterrel a föld alatt szórakoztató központ, mesterséges tó és vidámpark várja itt a turistákat.

Az egykori sóbánya Tordán

Fotó: Catalin Urdoi

A Miniatur Wunderland Hamburgban, Észak-Németországban a világ legnagyobb modellvasútjával, miniatűr építményekkel és természeti szépségekkel szolgál, a skandináv szigetcsoportoktól amerikai városokig. A vasutak hossza összesen 15 400 métert tesz ki.

A kanadai Spotted Lake izgalmas természeti látnivalóval bír. A nyár folyamán színes foltok jelennek meg a tó felszínén. Ez akkor következik be, amikor a meleg víz elpárolog, miközben az ásványok pöttyös mintát hoznak létre a felületen.

Macskaimádóknak ideális helyszín Japánban, ahol számos "macska-sziget" található. Egyikük Aoshimában van, Hiroshimától délre. A patkányok számának csökkentése érdekében a szigetekre szállított macskák száma gyorsan növekedett. Ma hatszor több macska él itt, mint a betelepítés előtt. A turisták naponta fotók százait rakják fel róluk a közösségi oldalakra.

Kapcsolódó cikkek