Magyarország a párizsi IFTM Top Resa vásáron

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. október 13. 11:01

A Magyar Turisztikai Ügynökség franciaországi külképviseletének szervezésében Magyarország idén is bemutatkozott az IFTM Top Resa szakmai turisztikai vásáron, melyet 2016. szeptember 20 és 23. között rendeztek meg Párizsban.

A rendezvény résztvevői – 166 desztináció, 37 légitársaság és hajós utaztató,  60 tour operátor, 32 start up – 543 standon vonultatták fel turisztikai kínálatukat. Az idei kiállítás, mely idén másodízben, a francia belföldi kínálatot felvonultató Párizsi Map Pro szakmai vásárral egyidőben fogadta az érdeklődőket. Ezzel a látogatók egyidőben ismerkedhettek meg a külföldi és hazai kiállítók kínálatával.

 

A vásáron a Magyar Turisztikai Ügynökség párizsi külképviselete társkiállítókkal –Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ, Budatours, Dynamic Tours, Kompass, Pont Tours, Quality Tours, – közösen képviselte a magyarországi ajánlatokat, a nagyon letisztult vonalvezetésű elegáns nemzeti standon. A Szamos Marcipán segítségével marcipánnal és kézműves csokoládéval kínáltuk a hozzánk látogatókat. A magyar kiállítókkal megismerkedett Károlyi György, Magyarország Párizsi nagykövete is.

A vásárra végül közel 31 ezer szakmai látogatót regisztráltak, ami közel azonos nagyságrendű látogatottságot jelent a tavalyi évhez képest.

 

Packi Barbara, képviseletvezető a vásár nyitónapján, nagy érdeklődés mellett egészségturisztikai kerekasztalon mutatta be hazánk termál- és egészségturisztikai potenciálját, a Tunéziai Nemzeti képviselet vezetője, a francia utazási szakmai jogi képviselője társaságában. Vitaindítóként meghallgathattuk az OECD által készített egészségturisztikai ágazat fejlődéséről szóló előadást, melyre a kerekasztal résztvevői reagáltak.

Info a vásárról:

A látogatók megoszlása: utazási irodák (33%), hotelek (18%), külföldi desztinációk (15%), személyszállító cégek (repülőtársaságok, autóbérlők, hajótársaságok, stb.) (13%), TO-k, autóbuszos irodák, francia beutaztatók (7%), egyéb technikai szolgáltatók (4%), stb.Látogatók 88%-a francia, mely 10%-os növekedés az előző évhez képest, többi külföldi. Fő céljuk szabadidős turizmus (51%), szakmai utak (30%), hivatásturizmus (19%). Ez az arány az előző évvel teljesen megegyező képet mutat.A kiállítás ideje alatt 50 konferencia került megvalósításra az alagsori rendezvénytermekben, melyből az egyiken Magyarország egészségturisztikai kínálata is bemutatásra került.Idén második alkalommal Start Up-ok is részt vettek.