Magyarország újraindult – Turisztikai kártyákkal szinte korlátlanok a kedvezmények

Forrás: turizmus.com

 2021. május 09. 12:38

A kényszerű bezártság után várhatóan a tavaly nyárihoz hasonló intenzitással robban be a belföldi turizmus az elkövetkező időszakban. A felfedezésekhez nyújt segítséget most induló cikksorozatunk: úti tippek, újdonságok és programlehetőségek az ország minden tájáról.

A turisztikai és városkártyák számos kastély, izgalmas kiállítás vagy kényeztető wellnessfürdő felkeresésére kínálnak kedvező alternatívát. A kártyákhoz tartozó weboldalakon az útiterv összeállításához is jó ötleteket találni.A 24, 48, 72, vagy 120 órán át érvényes Miskolc Pass turisztikai kártya többek között ingyenessé teszi a helyi közösségi közlekedést, a Diósgyőri vár és a Miskolctapolca Barlangfürdő meglátogatását. Mórahalom turisztikai kártyájának tulajdonosai kedvezményesen fürdőzhetnek a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben, féláron fedezhetik fel az Ezer Év Parkjának szépségét. A város titkainak megismeréséhez ráadásul új turisztikai portál nyújt segítséget.

majkiremeteseg

A NÖF Kastélykártya programjában a majki Kamalduli Remeteség is kedvezményesen látogatható

Fotó: MTÜ

A West-Balaton Card a térség több településének (Keszthely, Hévíz, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Zalakaros) szolgáltatásait, többek között a Helikon Kastélymúzeum vagy a Zalakarosi Fürdő meglátogatását teszi olcsóbbá, hogy a nyaralásba minél több élmény beleférjen.

A Visit Gyula Carddal olcsóbb a kerékpárkölcsönzés, a Gyulai Kulturális Bérlet árából pedig 40 százalékos kedvezmény jár.

A hazai várak és kastélyok szerelmesei számára találták ki a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. Kastélykártya programját, amely nemcsak a belépőjegyek, de bizonyos ajándéktárgyak, illetve a kávéházi kínálat áraiból is engedményeket nyújt olyan elegáns helyszíneken, mint például az Edelényi kastélysziget, a majki Kamalduli Remeteség vagy a Pipo várkastély Ozorán.