Megleptük az olaszokat a nyári Budapesttel

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. augusztus 14. 16:35

A Magyar Turizmus Zrt. erősödő online olaszországi jelenlétének is köszönhető, hogy hazánk kétszámjegyű olasz vendégforgalom-növekedést realizált júniusban.

A nyári szezon kezdetekor indította el a Magyar Turizmus Zrt. külképviselete új olasz nyelvű Facebook-oldalát,  naponta friss hírekkel, képekkel, érdekességekkel, egyre több aktív követővel.

Ezzel összhangban két hónapon keresztül országkép-alakító online kampány futott az egyik legnagyobb foglalási honlapon (www.volagratis.it-en), amely Európa vezető utazási és szabadidős hálózatának, a Lastminute.com Groupnak a tagja. Az olasz beutazó turizmus Magyarországon az utóbbi hónapokban folyamatos növekedést mutatott, júniusban 11,8 százalékkal nőtt.

A kampány közel két millió utazni vágyót ért el és invitált a „meglepő" nyári Budapestre, ennek hatására több ezren látogattak el a Magyar Turizmus Zrt. olasz nyelvű honlapjára és az új Facebook-oldalra is.

Az olasz online foglalási portálok egyik legkedveltebb desztinációja Budapest. Ha közeli, de különleges célpontra vágyik az olasz utazó, ha minőséget keres meglepően jó áron,  akkor választása jó eséllyel Magyarországra és Budapestre esik.

A Paesionline piacvezető utazási honlap, a Lonely Planet Facebook-oldalai többször Magyarországról írtak, a Trivago szálláskereső portáljának televíziós reklámjában is több millióan látnak budapesti hotelneveket.

Olaszországban az online egyéni foglalások száma egyre növekedik, főként a közeli, európai úti célok esetében. A Facebook-használat is jelentős az olasz lakosság körében, egyre többen keresnek turisztikai információt internetes fórumokon és a közösségi médiában, így Magyarország aktív online jelenlétére nagy hangsúlyt helyez a külképviselet.