Megújult az extém sportok miskolci szentélye, a Factory Aréna

Forrás: turizmus.com

 2021. június 23. 16:28

Helyi fiatalok segítségével, egy régi gyárépületben alakították ki a Factory Arénát Miskolcon, ami sokkal több, mint egy sportkomplexum. Egy támogató közeg, ahol hátrányos helyzetű fiatalok és családjaik is találnak közösséget, illetve sportolási lehetőséget.
A Factory Aréna 2004-ben nyitotta meg kapuit közel 5 ezer négyzetméteren az extrém sportok kedvelői számára. A sportcsarnokot egy óriási, több mint 100 éves gyárépületből alakították ki, Miskolc egyik hátrányos városrészében, a Vasgyárban - derül ki a Turizmus.comnak eljuttatott sajtóközleményből.

A komplexum nemcsak sportlétesítmény, hanem közösségi tér is, ahol együtt gyakorolhatnak az amatőr és profi sportolók, fiatalok és idősek egyaránt. Az aréna az évek során az extrém sportok fellegvára lett, a létesítmény látogatottsága ma már eléri az évi 25 ezer főt.

factoryarena

A Factory Arénában kortól függetlenül, az amatőr és profi sportolók is megtalálják a nekik megfelelő pályákat

Fotó: Aktív Magyarország

Olyan sportoknak ad otthont, mint a görkorcsolya, a gördeszka, a roller, a BMX, a triál, a falmászás, az MTB vagy a parkour. Az épületben található még skate park, mászóterem, szivacsgödör, triálpálya és közösségi tér is. De helyet ad sportversenyeknek, nyári táboroknak, különböző rendezvényeknek, szabadidős programoknak is. A pályák biztonságos feltételeket tesznek lehetővé a versenyzéshez és az aktív, amatőr sportoláshoz egyaránt. „A Factory Aréna egy fantasztikus hely, ahol a gyerekek leteszik a mobiltelefont, mert itt sokkal izgalmasabb élmények várják őket”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a fejlesztések átadó ünnepségén.

A több mint 55 millió forintos beruházás keretében pumpapálya épült, bővítették a skate parkelemeit, de tetőfelújítás is megvalósult. A mászóterem korszerűsítése folyamatban van, a terem idén új nyílászárókat kap és a kültéri kondiparkot is bővítik, ami lehetőséget nyújt az edzések előtti bemelegítéshez. A támogatásból 11 sportrendezvényt is lebonyolítanak majd az év folyamán, hiszen az üzemeltetők kerékpáros versenyeket, találkozókat, mászó versenyeket szerveznek és nyílt napokat is tartanak iskolások részére. A fejlesztések hozzájárulnak a színvonalas sportoláshoz, ezzel pedig több sportolni vágyót tudnak megszólítani.