Mexikó az Utazás kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2018. március 02. 12:55

Mexikó először vesz részt a budapesti Nemzetközi Utazás Kiállításon Yucatán régió képviseletével együtt, mely meghívott turisztikai célpontként volt jelen.

Az  Utazás kiállítás alatt Yucatán látnivalóit népszerűsítik a legnagyobb utazásszervezők többek között a magyar utazási irodák, a turizmus előmozdítására szakosodott nagykereskedelmi közvetítők és turisztikai hatóságok körében. Yucatán egyike azon régióknak, ahol a legtöbb olyan régészeti lelőhely és történelmi helyszín található, amelyet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) világörökségként ismer el. Ezek között megemlíthetőek Chichen Itzá piramisai; és például a gyarmatosítás kori haciendák, a cenoték (földalatti folyók), ökológiai rezervátumok és olyan helyek, ahol barátságos hangulatú környezeti turizmus és egyidejűleg magas minőségű turisztikai szolgáltatások – különös hangsúlyt fektetve a Yucatáni gasztronómiára – várják a pihenni vágyókat.

Yucatán a magyarok számára is vonzó turisztikai célpont lehet

Fotó: turizmus.com

Mexikót a magyar kormány hívta meg a rendezvényre a Mexikó és Magyarország által 2017. novemberében aláírt gazdasági együttműködésről szóló megállapodások keretében. Yucatán részvétele a 2018-as UTAZÁS kiállításon Yucatán régió kormányának intézményközi erőfeszítéseként jöhetett létre az Idegenforgalmi Minisztérium által a Mexikói Turizmusfejlesztési Tanács Magyarországért felelős irodáján keresztül a Külügyminisztérium és a magyarországi Mexikói Nagykövetség segítségének köszönhetően.