Mindent a káposztáról a bakonyi ízek vásárán

Forrás: turizmus.com

 2016. október 12. 18:06

A természet íze – a vidék portékája szlogennel november 4–6. között harmadik alkalommal rendezik meg a Bakony Expót Veszprémben. Idén a káposztás ételek jutnak főszerephez.

A bakonyi ízek vására idén először három napon keresztül várja az érdeklődőket a Veszprém Arénában. A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetünk a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival, miközben könnyed színpadi produkciók és a helyi konyhához kapcsolódó témák is terítékre kerülnek. 2016-ban a káposzta játssza a főszerepet, lesz káposztás rétes és hajtóka, káposztaszeletelés, -fűszerezés, -taposás és más őszi praktikák.

 

Az idei év újdonsága a Gasztroudvar, ahol megkóstolhatók a tájegység ízei. 2016-ban először már pénteken is látogatható a vásár, ezen a délutánon Savanyú Jóskával, a Bakony egyik híres betyárjával ismerkedhetünk meg.

Az olimpia évében a rendezők Parasztolimpiával készülnek szombaton, ahol bárki próbára teheti kitartását a vidéki munkákban. Nagymama portája szombaton és vasárnap várja a kicsiket és nagyokat a káposztás praktikák és a népi hagyományok rejtelmeivel. Vasárnapdélután a Balkán Fanatik népzenei motívumokat is használó zenei produkciója színesíti a repertoárt.