Mórahalmi támogatás magánszállásoknak

Forrás: turizmus.com

 2018. június 06. 08:46

Mórahalom önkormányzata pályázatot írt ki az egyéb szálláshely kategóriában nyilvántartásba vett szolgáltatók számára a szolgáltatások család- és gyermekbarát, kerékpáros barát, kutyabarát, illetve akadálymentesített fejlesztésének támogatására.

A pályázatban szereplő támogatás a magánszálláshelyek minőségi fejlesztése, a versenyképesség növelése érdekében a fogadóképesség specializációjára irányul, komplex programmal megtámogatva.

A komplex program, melyet a helyi TDM szervezet dolgozott ki, tartalmazza a szálláshely specializációkról szóló szakmai tájékoztató anyag közzétételét, elektronikus adatgyűjtést, a szállásadóknak kiírt pályázati támogatás programját, szállásadói fórumok szervezését, majd újabb felmérést és az így kialakított adatbázis alkalmazását a szálláshely közvetítés során. A program nem csupán a pályázati részvételre jogosult szálláshelyeket, hanem Mórahalom minden szálláshely-szolgáltatójának munkáját kívánja elősegíteni.

Egy fórum keretében mutatják be a vendégigényeket a szolgáltatóknak

Fotó: turizmus.com

A tájékoztatás elősegítése érdekében szervezett első fórumra olyan előadók kaptak meghívást, akik gyakorlati oldalról tudják közelebb hozni a szolgáltatók számára a speciális vendégigényeket. Az előadók között lesz kerékpáros egyesület, a helyi nagycsaládosok egyesülete, kutyás egyesület és sérült emberekért dolgozó alapítvány tagja. Későbbi fórumon a tervezet szerint a kialakított szolgáltatások célcsoportra optimalizált marketing kommunikációjáról lesz szó.

Az önkormányzati támogatás alapja a befizetett idegenforgalmi adó, a jogosultság feltétele az egyéb szálláshely 2017. évi kapacitás-kihasználtsági adata, melynek az elvárás szerint legalább 25%-nak kell lennie. A támogatási intenzitás 50%, azaz a szolgáltatók részéről is elvárt a fejlesztésben való anyagi szerepvállalás.

Egy későbbi fórum témája lesz a célcsoportra optimalizált marketing kommunikáció

Fotó: turizmus.com

A TDM szervezet részéről a program elindításának hátterében az a meggyőződés áll, hogy az egyes szálláshelyek szolgáltatását, kommunikációját is elősegítheti, a versenyhelyzetet és a növekvő kínálatot jól elkülöníthetővé és megkülönböztethetővé teheti a speciális vendégigényeket kiszolgáló szolgáltatások megléte és kommunikálása.

Mindemellett Mórahalom turisztikai kínálatában, a fogadóképesség színvonalában is előrelépést jelenthet, a szálláshelyek kiajánlásában pedig segítséget az, ha a TDM irodában megfelelő információk állnak rendelkezésre a speciális szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyekről.