Műfaji sokszínűség és zenei csemegék a Parti-Túrán

Forrás: MTI

 2015. augusztus 03. 14:32

Három, műfajában és stílusában különböző, zenei ínyencségnek ígérkező szabadtéri hangversenyt rendeznek a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár keretében.

A Tiszai Hajósok terére tervezett koncerteken az elmúlt évekhez hasonlóan alkalmanként 2-3 ezer látogatóra számítanak, a koncertek közös pontja az Izaki Maszahiro-dirigálta Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

A programsorozat augusztus 8-án Giuseppe Verdi Requiemjével indul, s bár a Parti-Túra klasszikus zenei fesztivál, a következő előadás a könnyűzene szerelmeseit is megszólítja. Republic-Klasszikusok címmel ugyanis a népszerű rockegyüttes lép színpadra a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös produkcióban. A rendezvény utolsó darabja a hagyományos, sorrendben immár 20. Regionális Katonazenekari fesztivál lesz augusztus 28-án, s a műsort a Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépése színesíti.

A fesztivál nyitókoncertje egyben a jubileumi évad nyitóhangversenye is lesz, hiszen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar idén ünnepli újjáalakulásának 50. évfordulóját.