Négy héten át tart az első Pomázi Advent

Forrás: turizmus.com

 2021. november 22. 10:31

November 27-étől négy héten át mesébe illő programok, pazar kézműves termékek, pompás illatok és ínycsiklandó falatok várják az érdekődőket Pomázon.

Pomáz Város Önkormányzata idén hagyományteremtő jelleggel négy héten át tartó adventi ünnepségsorozatot rendez a Szent István Parkban.

A Pomázi Adventre kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató programokkal, a környék legnagyobb jégpályájával, hazai kézműves termékeket és gasztronómiai kiválóságokat felvonultató karácsonyi vásárral, valamint meghitt ünnepi hangulattal várják az érdeklődőket.

A Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében megvalósuló programsorozat november utolsó hétvégéjén egy hagyományos adventi gyertyagyújtással veszi kezdetét, majd ezt követően gyermekprogramok, színházi előadások, koncertek, valamint tűzzsonglőr produkció is várja az érdeklődőket egészen december 23-ig.

Az adventi hétvégéken fellép többek között Vázsonyi János szaxofonművész, a Napraforgó Meseszínház és a Trambulin Színház, valamint a Rézeleje Fanfárosok. Harmonika koncertet ad Móser Ádám, Luca-napi műsorral érkezik Gulyás László Vándormuzsikus, meseelőadást tart Écsi Gyöngyi, de lesz mesekoncert is a Madách Színház művészeivel. Az adventi programsorozat keretében fellép még a Late Baggers, valamint a Jazz and More Showcoir, a Daniel Speer Brass zenekar pedig Swing Karácsony lemezbemutatóját tartja Pomázon.

Az Országos Műjégpálya Program keretében lesz műjégpálya is, amelyen műkorcsolya produkciót és jégtáncbemutatót is tartanak az adventi időszakban.

A hamisítatlan ünnepi hangulatot a Viprodukció Fesztiváliroda szervezésében megvalósuló karácsonyi vásár biztosítja, ahol a finomabbnál finomabb ízek mellett hazai és határon túli kézműves termékek is bemutatkoznak majd.

A hagyományosnak számító adventi különlegességek mellett kóstolhatunk majd hazai sajtokat, aszalt gyümölcsöket, de az ilyenkor népszerű meleg italok sem maradnak ki a kínálatból. Kedvünkre nézelődhetünk a kerámiák és textíliák között, s beszerezhetjük a fa alá valót is, miközben a gyerekek kipróbálhatják a vásár részeként működő műemlék körhintát is.

A Pomázi Advent programjai november 27. és december 23. között – a négy adventi hétvégén és hétköznaponként is – várnak minden pomázi polgárt és környékbeli vendéget.