Nemzetiségek vendégségben a Szentendrei Skanzenben

Forrás: MTI

 2020. szeptember 03. 16:42

Nemzetiségi tájházakat lát vendégül a Szentendrei Skanzen szombaton, az érdeklődők zenés, táncos programok, viseletbemutatók és kézműveskedés által ismerhetik meg a magyarországi népcsoportokat.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum idei Hagyományaink vendégségben című programja keretében nemzetiségi tájházakkal, a hozzájuk kapcsolódó közösségekkel találkozhatnak a látogatók a múzeumban. Az érdeklődők többek között szerb, szlovák, ruszin, sváb és román táncokat, valamint énekeket láthatnak és hallhatnak – olvasható a múzeum közleményében.

Mint írják, a látogatók megismerhetik a magyarországi nemzetiségekre jellemző viseleteket, részt vehetnek kézműves programokon. Hímezhetnek, bútort festhetnek, megismerhetik a fafaragás és kosárfonás technikáját, és gasztronómiai programokon is részt vehetnek. Kiderül, hogyan készül a sváb borleves kvircedlivel, kóstolhatnak lakodalmas kalácsot, és részt vehetnek réteshúzás-bemutatón is.

A látogatók megismerhetik a magyarországi nemzetiségekre jellemző viseleteket, és különböző kézműves és gasztronómiai programokon is részt vehetnek

Fotó: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A program a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg. Bővebb információk a www.skanzen.hu weboldalon találhatók.