Nyíregyháza Kolozsváron

Forrás: turizmus.com

 2015. június 08. 16:28

Az Európa Ifjúsági Fővárosa programsorozathoz kapcsolódva 2015. június 5-7. között Nyíregyháza kulturális és turisztikai ajánlatát ismerhették meg a kolozsváriak a déli várfal alatt a Fogoly utcában.

A rendezvényt Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármesterének és Horváth Anna Kolozsvár alpolgármester asszonyának sajtótájékoztatója nyitotta meg, melyen a két város közötti együttműködés elmélyítéséről is szó esett. A város megjelenését a magyar kormány is támogatta.

 

A három nap során számos érdekességgel és meglepetéssel készült a város az érdeklődők számára. A modern, dinamikus, élményeket közvetítő standokon nem csak turisztikai kiadványokkal népszerűsítették a várost a TDM,a Nyíregyházi Állatpark és az Aquarius Élmény- és Gyógyfürdő informátorai, hanem színes programokkal is várták az érdeklődőket.

A kilátogató családok gyermekei közül számos apróság visszatérő vendége volt a LEGO Kocka Palota által működtetett gyermekjátszó-saroknak. Nagy népszerűségnek örvendett a testet-lelket felfrissítő különleges sportág, a MediBall. A standot felkereső vendégek megörökíthették magukat Nyíregyháza legfőbb nevezetességeit bemutató fotófalnál. A rendezvény kapcsolódott a Magyar Könyvhét programjaihoz is, velünk érkeztek Nyíregyháza hangjai: Muri Enikő, a FolkFusion Band, Nagy Ricsi, és a színpadon a világhírű 4 forDance táncegyüttes is szórakoztatta a közönséget. Az előadások után a rajongóknak lehetőségük nyílt kedvencükkel fotózkodásra, beszélgetésre is a város standjánál. A bemutatkozást sorsolással zártuk, melynek fődíja egy két személyre szóló, az attrakciók (fürdő, állatpark) belépőjegyeit is tartalmazó hosszú hétvége.

 

A cél az volt, hogy minél több kolozsvári és környékbeli számára megismertessük a város egyedülálló kínálatát, ezzel ösztönözve azt, hogy idei pihenésük helyszínéül Nyíregyházát válasszák.