Osztrákok és magyarok együtt csábítanak a természetbe

Forrás: turizmus.com

 2017. március 14. 10:36

A természet megóvása mellett elkötelezett magyar és osztrák partnerek a Burgenland Tourismus közreműködésével első alkalommal szerveznek közösen háromnapos szezonnyitó programsorozatot az egész évben elérhető több mint 1000 különleges természeti élmény beharangozásaként, április 7-9. között.
A Pannon Természetvédelmi Napok ötletgazdái az Illmitz és a Fertő-tó, valamint a Csopak és Neuhausen am Klausenbach között elterülő pannon térség egyedülálló természeti értékeire szeretnék felhívni a figyelmet.

A különleges határvidék idegenvezetői, parkőrei és túravezetői összesen 52 feledhetetlen természeti kalandra csábítanak több mint 80 különböző időpontban – adja hírül a Greenfo.

A vezetések többsége kétnyelvű, jónéhány pedig a határokon is átnyúlik. Ezért a programfelelősök arra hívják fel a figyelmet, hogy a megfelelő ruházat és az ajánlott felszerelések mellett mindenképp érdemes az útlevelet vagy a személyi igazolványt is bepakolni. Családi kirándulásokat és a gyermekek számára kínált túrákat is szerveznek.

Léka vára

Az érdeklődők a Fertő-Fertőzug Nemzeti Parkban például megismerkedhetnek egy nyári lúd családdal,  Lockenhaus várában (Léka vára) számtalan érdekességet tudhatnak meg a csonkafülű denevérekről, míg a Werkstatt Natur erdei iskolában az erdőlakók ébredés utáni rituáléit tanulmányozhatják.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban és a Lafnitztal európai jelentőségű védett területén a résztvevők a hódok titokzatos világába nyerhetnek bepillantást.