Öt templom, öt gyülekezet, egy adventi fesztivál Győrben

Forrás: turizmus.com

 2023. december 03. 16:50

Győr-Újváros Kossuth utcájában, ahol öt felekezet temploma áll hatszáz méteren belül, december 2-19. között ismét megrendezik az Öt Templom Adventet, mely során a szervezők ingyenesen látogatható programokra, koncertekre várják a látogatókat, vallási hovatartozástól függetlenül.

A fesztivált szervező Karzat Színház Nonprofit Kft. a gyülekezetekkel együtt idén is egészen különleges programokkal, templomi koncertekkel, színházi előadásokkal, sőt, még templomtörténeti túrákkal is készült a gazdag liturgiai programkínálat (a gyülekezetek adventi, hanukai programjai, zenés áhítatok, gyertyagyújtások, gyülekezeti délutánok) mellett a következő hetekre, egészen karácsonyig.

2023 decemberében Johannes Bär, a Yagody, Csákányi Eszter, Ember Márk, Kamarás Iván, Nizsai Dániel, a Márkuszínház, Csorba Lóci, Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs, Ratkóczi Huba, a The Klezmer Brothers, Lakatos Mónika és a Cigány Hangok, Dés László, a Balázs Elemér Quartett, a Voces4 Énekegyüttes és Mizsei-Takács Zsuzsanna, az Aranyakkord, valamint a Bagossy Brothers Company lépnek majd fel a Győr-Újvárosi templomokban.

ottemplom_advent

A külföldi fellépők mindegyike csak erre az egy koncertre érkezik Magyarországra, a hazai előadók pedig alkalmi műsorral készülnek

Fotó: Öt Templom Fesztivál

A kiemelt programokra érdemes jegyet váltani, a külföldi fellépők mindegyike csak erre az egy koncertre érkezik Magyarországra és a hazai előadók is mind, az alkalomhoz és a templomi környezethez igazodó alkalmi műsorral készülnek.

A koncertek sorát Johannes Bär nyitotta meg december 2-án, a Kossuth utcai katolikus templomban. A különleges koncert az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósulhat meg, csakúgy mint az osztrák The Klezmer Brothers 13-i koncertje, melyet a zsinagógában tartanak majd meg.

A szervezők a következő hetekre számos meglepetéssel készültek, hogy emlékezetessé varázsolják az ünnepi készülődést az öt templom utcájának templomaiban. Egészen december 19-ig várnak mindenkit, a záróprogramot pedig a Bagossy Brothers Company adja majd, Ünnep című karácsonyi műsorával.

A teljes program a fesztivál honlapján érhető el.

Kapcsolódó cikkek

Öt templom Győrben

2016. április 21.