Öt templom Győrben

Forrás: turizmus.com

 2016. április 21. 12:49

Öt nap, öt templom, öt vallás és számtalan program a kultúra ezer szegletéből – ezt kínálja az Öt Templom Fesztivál – immár tízedik alkalommal – május 5. és 9. között, Győr-Újvárosban.

Az Öt Templom Fesztivál egy évtizede hirdeti, hogy európai boldogulásunk és közös identitásunk alapja a zsidó-keresztény kultúra. Idén májusban tizenegyedik alkalommal nyílnak ki Győr-Újváros templomajtói, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül várjanak mindenkit, szeretettel. Koncertek, szakrális színházi előadások, helytörténeti és vallástörténeti előadások, kiállítások zajlanak öt napon keresztül a templomokban, az Újváros megszépült közterein és új közösségi tereiben is.

A szervezők fontosnak tartják a fiatalok megszólítását, és biztatnak mindenkit, lépjenek át a küszöbön, ismerjék meg a vallások és a templomok történetét és vegyenek részt a koncerteken. Az Öt Templom Fesztivál elsősorban nem vallási, hanem kulturális esemény, ami a vallási kultúrát állítja középpontjába és igyekszik megmutatni annak gazdagságát, évezredes hagyományait ugyanúgy, mint friss, fiatal kezdeményezéseit.