Pécsi képeslapot és élményt mindenkinek!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2021. december 21. 14:29

Újra itt van a karácsonyi készülődés ideje. Vásárlási láz, pazarlás, idegeskedés. Pedig lehet máshogy is csinálni, lehet nyugodtabban, lassabban, ráadásul fenntarthatóbban is készülni az ünnepekre.

Mutatunk pár tippet, hogy Pécsett hogyan készülünk azért, hogy a karácsony ne csak a mi ünnepünk legyen, hanem egy kicsit a bolygóé is.


Irány valamelyik pécsi piac

A karácsonyi menü alapanyagait szerezzük be a helyi termelőktől. Ha tehetjük, csomagolásmentesen. A helyi termelői piacokon ráadásul nemcsak az asztalra valót szerezhetjük be, de szuper dizájner termékekhez is hozzájuthatunk, így különlegessé téve az ajándékokat.

Ne ajándékozzunk „muszájból”

Pláne ne olyan dolgokat, amiket aztán a kukában látunk viszont. Egyre népszerűbbek az élmény- és programajándékok, nehéz velük mellé lőni. Lepjük meg szeretteinket egy-egy pécsi programmal, hiszen a látnivalókhoz, szolgáltatókhoz, szálláshelyekhez is vehetünk ajándékutalványt. Akár közös pécsi hétvégét is szervezhetünk szeretteinkkel!

Hagyjuk a celluxot, létezik papír ragasztószalag

Ahogy léteznek textilszalagok is a műanyagok helyett. Vagy ott van a jó öreg spárga. Ha díszítjük az ajándékcsomagokat, akkor használjunk természetes alapanyagokat: bogyókat, ágakat, leveleket, amiket a pécsi utcákon sétálva könnyedén összegyűjthetünk.

Töltsük együtt az ünnepet, legyünk mi magunk az ajándék

Hagyjuk a főzést másra, töltsük együtt az ünnepeket gondtalanul, stresszmentesen. A pécsi szálláshelyekre még tudunk a kiváló last minute ajánlatok közül válogatni. Ha az utazás nem jöhet szóba, ajándékozzunk élményt, és töltődjünk fel közösen szeretteinkkel. Vásárolhatunk ajándékutalványt a Zsolnay Negyedbe, vagy akár a Pannon Filharmonikusok valamelyik koncertjére.

Karácsonyi fények

A karácsonyfafények is lehetnek gazdaságosabbak és környezetbarátabbak: használjunk energiatakarékos izzókat vagy tölthető elemes égősorokat. De persze nincs meghittebb és hangulatosabb a gyertyafénynél.

Nagyon jó érzés képeslapot kapni!

Sajnos ma már a papíralapú képeslapok finoman szólva nem számítanak környezettudatos dolognak. Az alternatíva az internetes képeslapküldés. Ha kapunk egy digitális képeslapot, az annak a jele, hogy valaki gondolt ránk. Ez a valaki pedig a bolygóra is gondolt.

A pécsi városvezetés is a fenntartható karácsony mellett tette le a voksát, a Pécs Nyitva turizmusélénkítő kampány részeként idén újra megjelent a képeslapküldő funkció. Választhatunk 5 gyönyörű pécsi kép közül, amiket pár kattintással el is „postázhatunk” szeretteinknek. Nem kell a postára rohangálni, majd aggódni, hogy megérkezik-e időben. Sőt, pécsi e-képeslapunkat még időzíthetjük is. Érdemes kipróbálni!

(X)