Pilóta nélküli eszközökkel bővült a szolnoki RepTár kiállítása

Forrás: MTI

 2021. december 09. 13:52

Újabb három, egykori távirányítású, felderítő és célrepülőgép feladatokat ellátó, pilóta nélküli repülőeszközökkel bővült a RepTár Szolnoki Remülőmúzeum kiállítása a HM EI Zrt. Repülési Divíziója PNR Csoportjának köszönhetően.

December 8-án, szerdán, két korábbi változat, a METEOR-2 és a METEOR-3R, illetve egy, a HM EI Zrt. által fejlesztett és gyártott, jelenleg is rendszerben lévő METEOR-3MA korszerű pilóta nélküli célrepülőgép került a RepTárba - tájékoztattak.

A múzeum hangárjában található emellett még négy, a HM EI Zrt. Repülési Divíziójának PNR Csoportja által 2019-ben felújított és átadott, egykori távirányítású, felderítő és célrepülőgép feladatokat ellátó pilóta nélküli repülőeszköz is.

A múzeum hangárja

Fotó: Rep-Tár

A közlemény szerint a Magyar Honvédség légvédelmi gyakorlatain évtizedek óta alkalmazzák a METEOR célrepülőgép-család különböző eszközeit. A RepTárban történő bemutatásuk jól szemlélteti az ellenséges, támadó repülőeszközöket szimuláló pilóta nélküli repülőeszközök műszaki fejlődését.

Ezek költséghatékony és biztonságos gyakorlási lehetőséget jelentettek, illetve jelentenek ma is a hadrendben lévő légvédelmi fegyverrendszerek kezelői számára.

Kapcsolódó cikkek