Richard Bona és Tom Jones is fellép a VeszprémFesten

Forrás: MTI

 2017. április 04. 12:41

Új helyszínre költözik a júliusban megrendezésre kerülő VeszprémFest. A nagyszabású fesztivál elősegítheti a város törekvését, hogy 2023-ban Európa Kulturális fővárosa lehessen.

A július 12. és 15. között megrendezésre kerülő fesztivál korábbi helyszínéről, a veszprémi várból az ugyancsak szakrális hangulatú érseki pihenőkertbe költözik, amely a várhegy alján, a Séd-patak partján elterülő, 2-3 ezer fő befogadására alkalmas terület – közölte Mészáros Zoltán, a fesztivál ügyvezető igazgatója.

Felidézte, hogy Richard Bona dzsesszzenész, basszusgitáros 2005-ben lépett fel először a VeszprémFesten, majd 2008-ban is zenélt a fesztiválon. A kameruni származású muzsikus kubai zenésztársaival érkezik az idei rendezvényre.

Richard Bona

Fotó: Wikimedia

A fesztivál második napján Heather Small, a kilencvenes évek angol popdívája, az M People együttes egykori énekese lép közönség elé.

Heather Small

Fotó: Flickr

Angliai turnéját megszakítva érkezik Veszprémbe a 76 esztendős Tom Jones, akinek zenei stílusa igen szerteágazó, a blues, a soul, a popzene, az elektronikus zene egyaránt jellemzi – mondta Mészáros Zoltán.

Tom Jones

Fotó: Flickr

A nagyszínpadi programok este kilenckor kezdődnek az érseki pihenőkertben, esőhelyszínük a Veszprém Aréna. Tom Jones koncertjét az időjárástól függetlenül a Veszprém Arénában rendezik meg.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a hagyományokhoz híven idén is a Rozé, Rizling és Jazz Napok lesz a fesztivál kísérőrendezvénye, július 7. és 16. között 30 koncertet és 30 borász kínálatát felvonultatva.

VeszprémFest

Fotó: veszpremfest.hu/Melczer Zsolt

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: a VeszprémFesthez hasonló rendezvények adnak reményt arra, hogy 2023-ban Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa. Elmondása szerint, ezt a reményt a város anyagi támogatásával is igyekszik kifejezni, tavaly 22 millió forinttal, idén 30 millió forinttal támogatta a fesztivált.