Új sípálya várja a síelőket a magyar-román határ mellett

Forrás: turizmus.com

 2024. január 26. 12:30

Sípálya nyílt vasárnap az északnyugat romániai Szatmár megyében, a határ közelében lévő Lunaforráson. A pálya leginkább a közepes nehézségű lejtőket kedvelő, középhaladó és haladó síelőket várja.

A pálya hossza 2100 méter, szélessége körülbelül 50 méter, területe 9,5 hektár. A pálya modern ülőfelvonóval, éjszakai világítással és műhó-előkészítő rendszerrel is rendelkezik, amely az egész szezonban optimális síelési feltételeket biztosít. A felvonó óránként 800 fő szállítására képes - közölte a helyi hírportálra hivatkozva a Travelo.

lunaforras_sipalya

A sípálya január 21-től, vasárnaptól minden nap 9 és 16 óra között várja a síelőket

Fotó: Judetul Satu Mare - Consiliul Judetean/Facebook

A Gutin-hegység nyugati lejtőin, az 1200 méteres Kisköves-csúcs lábánál és a Tálna patak felső folyásánál található síkomplexum 8,5 km-re található Avasfelsőfalu városától, és január 21-től, vasárnaptól minden nap 9 és 16 óra között várja a síelőket.

A lap tájékoztatása szerint a lunaforrási üdülőövezet kiépítése valamikor a 2000-es évek elején vette kezdetét. Az évek folyamán szálláshelyek és éttermek nyíltak meg a térségben, ám ezek elsősorban nyáron üzemeltek, mert a sípályára mostanáig várni kellett.