Szellempartival zárja a szezont a Holnemvolt Park

Forrás: MTI

 2015. október 29. 12:17

Családi tökfaragó műhely, tűzzsonglőr bemutató, szellemkereső játék, de még tomboló zombik is lesznek a Holnemvolt Parkban a mindenszentek előestéjére szervezett szombati Szellempartin, amelynek programjai késő estig várják a látogatókat.

A régi körhintától a dzsungel mesevasút felé vezető úton a "rémsétány" kínál programokat, ahol a tökfaragás és a szellemkeresés mellett számtalan borzongató élményben lehet része a helyszínre látogatóknak.

A rendezvényterem szellemfesztivál lesz, amelyen bárki megismerheti, hogy a japán hagyományokban miként jelenik meg a szellemek világa. Lesz legyezőjáték, démon arckirakó, kívánságtábla, de ki lehet majd próbálni az origamit, a kabuki álarcokat és a tradicionális japán viseletet is. A japán konyha iránt érdeklődőket külön gasztropagoda várja - közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert az MTI-vel.

A Holnemvolt Park játéküzemei a Szellemparti teljes időtartama alatt, valamint vasárnap is zavartalanul működnek majd, azonban november 2-tól leállnak a park játékai és megkezdődnek a területre tervezett Mesepark és Pannon Park kivitelezésének munkálatai.

Az építkezések a Mesepark esetében 2016 végére, a Pannon Parknál pedig várhatóan két ütemben, 2018-ra, illetve 2019-re fejeződnek be. A műemléki játékok megmaradnak, így a terület újbóli megnyitása után azokat ismét lehet majd használni.

Az építkezések miatti lezárás csak a Holnemvolt Park területét érinti, az Állatkert klasszikus területe az eddigiekhez hasonlóan továbbra is zavartalanul fogadja a látogatókat az év minden napján.