Szlovénia is beengedi a kínai vakcinával oltottakat

Forrás: turizmus.com

 2021. április 26. 14:13

Néhány héttel ezelőtt még csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal oltott személyek számára engedélyezte a belépést Szlovénia.

Egy hónappal ezelőtt még azt jelentette be a szlovén kormány, hogy csak az -Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal - AstraZeneca, Pfizer-Bointech, Moderna - oltott személyek utazhatnak be szabadon az országba. Két héttel később már a Szputnyik és a Janssen vakcináival oltottakra is kiterjesztették a mentességet. A Szlovén Turisztikai Hivatal legfrissebb hírlevelében pedig már az olvasható, hogy mindezeken felül az indiai Covishield, további a kínai Sinopharm, valamint Sinavac készítménnyel oltottak is szabadon beléphetnek az országba.

Nem mindegy ugyanakkor, hogy mennyi idő telik el az egyes oltások beadása óta.

A Pfizer/ Biontech esetében a második oltás után legalább hét napnak, a Moderna Covid 19-vakcina esetében minimum 14 napnak kell eltelnie.

A Moderna Vaxzervia nevű oltásának első adagját követően 21 nap, míg a Janssen egyadagos vakcinája esetén 14 nap a minimum várakozási idő.

Ljubljana sem tesz már különbséget a vakcinák között

Fotó: 123rf.com

Az indiai Covishield első adagjának felvétele után 21 nappal szintén szabad a belépés Szlovéniába.

Az orosz Szputnyik, a kínai Sinovac és Sinopharm vakcinák esetében a második oltás után 14 nappal nyílik meg az utazók számára a belépés lehetősége.

Emlékezetes, hogy Szlovéniával szemben Horvátország, Görögország és Szerbia eddig sem tett különbséget az utazók között a koronavírus elleni oltás fajtáját tekintve.