Tanfolyamra kötelezik az új kutyatulajdonosokat Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. június 26. 11:08

Júliustól kötelező a bécsi kutyatulajdonosoknak egy minimum 4 órás tanfolyamon részt venni, hogy professzionális gazdikká váljanak.

Az új szabályozás keretein belül felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, melynek célja az emberek és állatok harmonikus együttélése Bécs városában. Ez az intézkedés már jól működik más tartományokban, mint például Stájerországban vagy Felső-Ausztriában.

A bécsi Zöldek (Die Grünen) állatjóléti szóvivője, Rüdiger Maresch kifejtette, hogy a biztonságos és állatbarát kutyatartás mindig a kutyatulajdonosok felelőssége.

A kurzus biztosítja, hogy a kutyatulajdonosok már a négylábúak megvásárlása előtt olyan képzésben részesüljenek, aminek segítségével állatbarát és biztonságos környezetet tudjanak biztosítani kisállataiknak.

Az új szabályozás keretein belül felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, melynek célja az emberek és állatok harmonikus együttélése az osztrák fővárosban

Fotó: TOW Christian Houdek

A szakértő által tartott legalább 4 órás tanfolyam alapvető ismereteket nyújt a kutyatartásról, az állatok neveléséről és gondozásáról.

A 40 eurós kurzus kötelező minden bécsi számára, aki július 1-jétől szeretne kutyatulajdonossá válni, és korábban nem tartott kutyát két évnél tovább.

Kapcsolódó cikkek

Nem harap a szálloda

2016. december 12.