Telt házas volt a húsvéti hétvége Bükfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2019. április 24. 12:09

A fürdőbe érkező vendégek száma 10 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest, a bevétel pedig 32,4%-kal haladta meg az egy évvel korábbi számokat – áll a fürdő közleményében.

Az ünnepi hétvégre több kültéri strand- és gyógymedence is kinyitott, a szauna szerelmeseit különleges húsvéti szauna felöntésekkel, a gyerekeket pedig animációs programokkal várták a Bükfürdő Thermal & Spa-ban. Sokan vették igénybe a wellnessmasszázsokat és a gyógykezeléseket is, és a fürdőzők a nemrégiben megújult Szent Kelemen medencében is megmártózhattak. Nemcsak a Bükfürdő Thermal & Spa volt kedvelt célpont a hétvégén, hanem a hozzá tartozó Thermal Kempingben és a Bükfürdő Mobilházakban is teltház volt.

A felújított Szent Kelemen gyógymedence

Fotó: turizmus.com

Jelenleg is zajlik a korábbi gyógyászati részleg rekonstrukciója egy nettó 570 millió forintos beruházás keretében. A gyógyászat egyediségét a megszokott fürdőgyógyászati kezelések megtartása mellett a specializáció jellemzi majd: Magyarország legnagyobb osteoporosis-ra (csontritkulás) szakosodott centruma 2019 őszén nyitja meg kapuit. A gyógyászat a januárban megkezdődött felújítási munkálatok alatt is zavartalanul üzemel ideiglenes helyén, a fedett fürdő területén. (X)