Tisztújítás és új kiadványok a Gyenesdiási Turisztikai Egyesületnél

Forrás: turizmus.com

 2021. május 27. 14:46

Mivel lejárt a vezetők 3 évre szóló megbízatása, tisztújításra került sor a Gyenesdiási Turisztikai Egyesületben.

A következő 3 éves ciklusra megválasztották az egyesület új tisztségviselőit, akik a következők:

Somogyi Zoltán elnök, Kiss Zalán és Szalókiné Farkas Piroska elnökhelyettesek, Kovács Judit titkár, választmányi tagok: Dencs Krisztián, László Judit, Riedl Ferenc, Samartinean László, Somogyi Józsefné, Varga Zoltánné, továbbá az önkormányzat képviselője, Gál Lajos polgármester automatikusan tagja a választmánynak. Felügyelő bizottság: Szalóky Szilvia, Makó-Hóbár Petra és Valentin Szilveszter.

Az egyesület vezetősége ezzel részben megújult, hiszen 4 új tag került be új lendületet, friss szemléletet hozva a munkába, míg a sok éves tapasztalattal rendelkező 10 fő biztosítja a folytonosságot - tájékoztatott Kovács Judit, a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület által működtetett Tourinform-iroda vezetője.

 

Szezonra készülve – Tourinform Gyenesdiás

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, illetve a fenntartásában működő Tourinform iroda a települési fejlesztésekkel lépést tartva, és a folyamatosan alakuló igényekhez igazodva lendületesen készül a 2021-es szezonra.

Új és megújult kiadványokkal várja a turistákat az információs iroda

Fotó: Tourinform Gyenesdiás

Megérkeztek a nyomdából idei, megújult kiadványaik, mint a Rendezvény és garantált programajánló 2021, Hétpecsétes hétpróba játékuk füzete, valamint újdonságaik, mint a Gyenesdiási Gasztrokalauz.

Térségi együttműködésben aktualizálták a West Balaton kedvezménykártya elfogadói füzetét, miután új elfogadóhelyekkel bővült a kedvezményrendszer.

Az ingyenes kiadványokon túl újdonságként a legnépszerűbb gyalogtúra útvonalukhoz, a Családi túrához foglalkoztatófüzetet készítettek. A füzet térképpel segíti a tájékozódást, játékos feladatokkal szórakoztatja a kicsiket, és sok érdekes információt tartogat a túra látnivalóiról az egész család számára.

Feltöltötték térképkészletüket is, sőt, újdonságként Kéktúra pecsételőfüzet is kapható a Tourinform irodában.

Az egyesület saját fejlesztésű kalandtúrája, a GyenEScape játék – amely 2020-ban nagy sikerrel debütált a település kínálatában –, hamarosan ismét elérhetővé válik. A játékra a Tourinform irodában lehet időpontot foglalni.

Aktualizált információs anyagok

Szezon előtt frissítették a helyi és a térségi turisztikai attrakciók adatbázisát is (nyitvatartások, árak), melyet partnereik számára is elérhetővé tesznek évről évre. Nyomtatható hajómenetrendet is készítettek a Keszthelyi-öböl sétahajó- és menetrendszerinti járatairól, mely szintén nagy segítség partnereiknek a vendégek tájékoztatásában.

Aktualizálják, hamarosan indítják Jó reggelt Gyenesdiás! című napi hírlevelüket. A 3 nyelvű kiadvány állandó rovatai: időjárás és vízhőmérséklet előrejelzés, program-, túra- és kirándulási ajánlat, gasztroajánló és a nap idézete. A hasznos információkat, tippeket tartalmazó napi hírújság az egyesület partnerein keresztül jut el a vendégekhez.